Een reis naar een ruimte waar verfijndere energie werkzaam is.

 

 

 

 • Hoe kunnen we het aardeleven verrijken met verfijndere energieën?
 • Hoe kunnen we leren hiermee om te gaan?
 • Hoe kunnen we dit in het dagelijks leven tot uitdrukking brengen?

De hooggevoelige kinderen en mensen van deze tijd laten zien dat leven heel anders kan zijn en dat hun innerlijke besturingssysteem anders georiënteerd is.

De structuur van de huidige maatschappij is ingericht op presteren, rolgedrag gebaseerd op cognitie en gevormde condities vanuit het verleden en geld verdienen.

Veel opvoedsystemen proberen deze mensen-kinderen in het huidige systeem te laten passen. Deze aanpassing wordt volgens dit systeem beloond.

Ze zijn echter een voorbeeld hoe leven kan zijn als er ook aandacht gegeven wordt aan het verfijndere bewustzijn dat ze meegebracht hebben

Voorbeelden daarvan zijn:

 • Leven vanuit en met vreugde;
 • Stralendheid; In contact met je oorspronkelijke energie en los van de conditionering van de huidige maatschappij zoals bij jonge kinderen nog zichtbaar is; zie de glans en levenslustigheid, de vreugde van het zijn.
 • Doorstromende energie; Er is innerlijk contact en uitwisseling met de hogere bewustzijnsfrequenties.
 • Enthousiasme;
 • Levendigheid;
 • Verbonden met innerlijk weten;
 • Intuïtie als kompas
 • Aanwezig;
 • Ontdekkend;
 • Spelend
 • Leven vanuit verbinding met elkaar, vanuit gelijkwaardigheid i.p.v. machtsverhoudingen.

In mijn dagelijks leven zie ik steeds meer kinderen die nog steeds verbonden zijn en blijven met deze oorspronkelijke en verfijndere energieën.

Ook zie ik kinderen die niet begrepen worden, in conflict komen met het systeem (eigenlijk met trouw zijn aan zichzelf).

De huidige maatschappij heeft nog weinig begrip en herkenning voor deze hoog gevoelige mensen-kinderen die een andere bewustzijnsfrequentie inbrengen in de bestaande structuren.

Hoe kunnen we in contact komen met dit verfijndere gevoelsbewustzijn?

Wanneer je merkt dat de vreugdevolle, levenslustige stroom ontbreekt/blokkeert in je leven, is dat een teken dat er ergens in jouw systeem iets tot bewustzijn mag komen.

In het leren aanspreken van je intuïtie en het beeldend vermogen kan er iets ‘nieuws’ in je bewustzijn komen.

Daar gehoor aan durven geven zet nieuwe mogelijkheden, andere denkwijzen, gevoelens, focus in werking.

Dit onderzoeken, te durven voelen en er een ander inzicht in krijgen maakt dat jij de verantwoordelijkheid voor je eigen leven ter harte neemt.

Je maakt er verbinding mee, geeft het ruimte, en omhuld het met aandacht en aanwezigheid. Nu is er ruimte voor een andere keus.

Met je wils-kracht kun je nu een andere route kiezen., een andere focus trainen. De oorspronkelijke levenslustige stroom kan zo weer gaan stromen.

Vele volwassenen voelen zich miskend, herkennen hun gevoelige aard diep vanbinnen, maar zijn hier niet eerder in gewaardeerd en bekrachtigd. Ons gevoelde verlangen naar heelheid, ons heimwee naar Thuis bevestigt dit. Het vraagt dat we in ons denken durven toelaten dat we een spirit zijn die dit menselijk lichaam begeestert en bezield en hier op aarde zijn om ons bewust te worden hiervan! En vervolgens via bewust geworden ervaringen dit oorspronkelijke vertrekpunt te beseffen en herkennen, herstel je de verbinding met je Ware Zelf. Je durft daarop te gaan vertrouwen en ontdekt zo dat je eigenlijk al thuis was. Je bent al heel! Levendig bewust geworden bewustzijn.

In feite krijgen we constant innerlijke duwtjes, hard of zacht, om de verantwoordelijkheid voor ons  Zelf ter harte te nemen.

Hoe meer mensen deze bewustzijnsstap durven zetten, hoe levendiger, stralender, levenslustiger we – uiteindelijk – ook als samen-leving zullen gaan leven.

Verbonden met ons oorspronkelijke bewustzijn leven we in harmonie met de natuurlijke en de kosmische Wetten van de schepping.

@margreetvanimpelen